Orrplasztika

Az orr arcunk egyik legjellegzetesebb része. Legyen bármilyen is a formája, alapvetően határozza meg kisugárzásunkat, karakterünket. Éppen ezért már egy apróbb változtatás is sokat alakíthat megjelenésünkön. Az orrplasztika során kizárólag azokat a szükséges változtatásokat hozzuk létre, amelyek mellett az eredmény teljesen természetes marad, megőrizve az Ön karakterét és szépségét.

Az arcformának, valamint az igényeknek megfelelően az orrplasztika célja lehet kisebbítés, nagyobbítás, rövidítés, hosszabbítás, keskenyítés, szélesítés, egyenesítés, kiemelés, illetve egyéb görbületek és egyenetlenségek megszüntetése. A beavatkozás során azonban az esztétikai problémák megoldása mellett a légzési zavarokat okozó belső rendellenességek, például az orrpolip vagy az orrsövényferdülés orvoslására is lehetőség nyílik. Ennek köszönhetően az orr, mint légzőszerv visszanyerheti teljes funkcióját úgy, hogy eközben egy esztétikusabb végeredményt is kapunk.

Orrplasztika
lépésről lépésre

Többlépéses konzultáció

Az orrplasztika műtét nagy szakértelmet, pontosságot és gondos tervezést igényel. Így a műtétet megelőzően nagy hangsúlyt fektetünk a részletes, érthető tájékoztatásra, a közös koncepció kialakítására. Annak érdekében, hogy elképzelése minden szempontból maradéktalanul megvalósuljon több személyes találkozót biztosítunk önnek. Emellett a műtét előtt rendszerint számítógépes tervezést végzünk el.

Orrplasztika, műtét 

Az operáció időtartama 1-2 óra, amely általában altatásban történik, de bizonyos esetekben helyi érzéstelenítéssel is végezhető. A műtét során többnyire az orrnyílásokon belül végezzük a metszéseket, így külső hegnyom nem marad a beavatkozás után. Az esztétikai igények mellett nagy hangsúlyt fektetünk a funkcionális végeredményre is, így szükség esetén az orrplasztikával egyidejűleg orrlégzést javító műtétet is végzünk. 

Műtét után

Az altatásban történő műtét után általában 1 éjszakás kórházi tartózkodás szükséges, a helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozást követően pedig néhány órás megfigyelés után elhagyhatja klinikánkat. A távozás előtt szóban és írásban is mindenre kiterjedő, személyre szabott tájékoztatást adunk Önnek. A gyógyulási időszak alatt a kötelező kontrollvizsgálatokon felül folyamatosan tartjuk a kapcsolatot és szükség esetén díjmentes személyes találkozót is biztosítunk. A végső eredmény 6–8 hónap elteltével alakul ki.

Orrplasztika számítógépes tervezéssel

Az orrplasztikai beavatkozások előtt rendszerint számítógépes tervezést végzünk, melynek köszönhetően láthatóvá válik megváltozott orr és arc összhangja. A pontos végeredményt látva könnyebben kialakítható a közös elképzelés a műtéttel kapcsolatban, és a téves elképzelések is kiszűrhetők.

A metszéseket rejtetten végezzük

Az operáció szinte minden esetben az orrbelsejében történik, így a műtétet követően nem marad külső hegnyom. Természetesen vannak olyan esetek, amikor indokolt a külső metszés, ami idővel szinte teljesen észrevehetetlenné válik.

Orrjárati tamponok alkalmazása nélkül

Az általunk használt technikával a beavatkozás után korábban általánosan használt tampon legtöbbször elkerülhető. Amennyiben lehetséges ún. matracöltést használunk, így a tampon és az annak eltávolításával járó kellemetlenséggel nem kell számolnia.

Tovább Videó megtekintése Páciensünk a mellnagyobbító plasztikai beavatkozásról "A műtét után amikor felkeltem örömömben sírtam, hiszen egy régi álmom valósult meg...Végig nagyon kedvesek voltak velem, bármikor amikor megnyomtam nővérhívót rögtön jöttök és segítettek mindenben." Révész Plasztika vélemény Tovább Videó megtekintése Mellplastzikai műtét
páciensünk szemével
"...és akkor boldogan besétáltam a műtőbe és mielőtt elaltattak a Doktor úr biztatott, hogy minden rendben lesz, nem fog fájni. Emellett a nővérek is nagyon kedvesek és segítőkészek volt."
Tovább Videó megtekintése Révész Plasztika
a kulisszák mögött
Azoknak, akik plasztikai sebészt keresnek…Azoknak, akik szeretnék, hogy 1 perc erejéig betekintést adjunk a Révész Plasztika kulisszái mögé.

Rólunk mondták

Gyakran ismételt
kérdések

Orrplasztika után maradhat heg vagy seb az arcomon?

A beavatkozás szinte minden esetben az orr belsejében történik, így a műtétet követően nem marad látható heg. Természetesen vannak olyan esetek, amikor indokolt a külső metszés, viszont ezek a hegek nagyon gyorsan gyógyulnak és később alig észrevehetőek.

Mennyire fájdalmas az orrplasztika műtét?

Az operációt helyi érzéstelenítésben végezzük, így a beavatkozás során Ön nem érez fájdalmat. Összességében elmondható azonban, hogy a gyógyulási idő fájdalommal jár, amely a hagyományos, gyógyszeres kezeléssel csillapítható, majd 2-3 nap után teljesen megszűnik.

Hány éves kortól javasolt orrplasztika műtét?

Gyermek- és kamaszkorban orrplasztikai műtétet csak rekonstrukciós céllal végzünk, például baleset esetén, mivel megzavarhatja az orr csontos-porcos vázának természetes kifejlődését. Más esetben szükséges megvárni a pubertáskor végét. Későbbiekben bármely életkorban elvégezhető az operáció.

Mennyi idő a felépülés?

Közvetlenül a műtét után számítani kell szemkörnyéki duzzanat, esetenként kisebb bevérzés kialakulására, ami 10-15 nap alatt felszívódik. A mindennapi tevékenységet 2-3 nap múlva lehet folytatni, dolgozni 2 héttel a műtétet követően már lehet járni.
Az orrplasztikát követő 2 hétben előrehajlás, erősebb orrfújás nem megengedett, emellett kerülendő mindenféle fizikai megerőltetés A szövődmények esélye is igen csekély, a műtétet követő konzultáció során mindenre kiterjedő tájékoztatást adunk Önnek.

Mikorra alakul ki a végeredmény?

A műtétet követő 4-6 után a forma nagy része kialakul, a végső eredmény viszont 6–8 hónap elteltével látható.

Kapcsolat

További információkért kérem, vegye fel velem a kapcsolatot az űrlap segítségével, vagy az alábbi elérhetőségeken.

Új mező

Cím

Budapest, Istenhegyi út 31/b, 1125

Kövessen minket a közösségi
médiában!

facebook.com/

reveszplasztika

instagram.com/

zsolt.revesz.dr