Mellfelvarrás

A női mell az életkor előrehaladtával – különösen gyors, nagymértékű hízást vagy fogyást követően, valamint terhesség és szoptatás után – veszít rugalmasságából, feszességéből és megereszkedik. Mellfelvarrással a forma és a méret is jól alakítható. Ezzel a plasztikai sebészeti beavatkozással – a megnyúlt bőr eltávolításával és a mirigyállomány megemelésével – visszanyerhető a mell eredeti formája.

A cél az esztétikus mellforma létrehozása, a hosszú távon is tartós eredmény – a bimbó-bimbóudvar optimális elhelyezésével, a beidegzés és a keringés megőrzésével.

A mellfelvarrás menete
lépésről lépésre

Többlépéses konzultáció

A mellfelvarrást megelőzően nagy hangsúlyt helyezünk a részletes, érthető tájékoztatásra, a közös koncepció megvalósítására annak érdekében, hogy minden szempontból megfelelő végeredmény szülessen. Éppen ezért nálunk a konzultáció valójában 3 vagy akár több alkalomból áll. Emellett többféle módszerrel modellezzük Önnek a mellfelvarrás várható eredményét.

Mellfelvarrás, műtét

A műtétet altatásban végezzük, időtartama 2-3 óra, menete az eljárástól függően változhat. A műtét során eltávolítjuk a bőrfelesleget, majd az emlőállomány varratokkal való tömörítésével új formát adunk a mellnek a kívánt magasságban, így a bimbó-bimbóudvar is optimális helyre kerül. A mellfelvarrás során lehetőség van bimbóudvar formájának korrigálására is. Végül kívülről nem látható varatokkal zárjuk a metszést a bőr alatti szövetben és a bőrben.

Személyre szabott hegkezelési technika a tökéletes végeredményért

Az általunk alkalmazott szövetkímélő technikával és a rendelkezésünkre álló speciális ultrahangos eszközzel nagyon esztétikus szöveti és heggyógyulást tudunk elérni. A műtétet követően speciális tapaszokkal rögzítjük a sebszéleket és a melleket annak érdekében, hogy a mellek súlya ne feszítse a varratokat. Így már a gyógyulási szakaszban optimális hegesedést érhetünk el.

Műtét után

A mellfelvarrást megelőzően nagy hangsúlyt helyezünk a részletes, érthető tájékoztatásra, a közös koncepció megvalósítására annak érdekében, hogy minden szempontból megfelelő végeredmény szülessen. Éppen ezért nálunk a konzultáció valójában 3 vagy akár több alkalomból áll. Emellett többféle módszerrel modellezzük Önnek a mellfelvarrás várható eredményét.

Gyakran alkalmazott
mellfelvarrás technikák

Hagyományos mellfelvarrás Hagyományos mellfelvarrás A mirigyállomány alakításával, a mellbimbó-bimbóudvar komplexum körbemetszésével és áthelyezésével, valamint vertikális vagy fordított “T” heggel jár. Az általunk alkalmazott szövetkímélő technika és egy speciális ultrahangos eszköz segítségével nagyon esztétikus szöveti és heggyógyulást tudunk elérni. Belső mellfelvarrás Belső mellfelvarrás A műtéti technika lényege, hogy egyetlen, mindössze 2-3 centiméteres, a mell alatti redőben ejtett metszésből új formát adunk a szöveteknek, majd a mellállomány izom feletti megemelésével és fixálásával felvarrjuk a mellet. A mellfelvarrással egyidejűleg a mellnagyobbítás is egy metszésből elvégezhető. Amellett, hogy esztétikus, nagyon tartós végeredményt is ad. Mellfelvarrás implantátummal Mellfelvarrás implantátummal A mellfelvarrást követően a női mell egy idő után ismét megereszkedhet, melynek megakadályozása érdekében implantátumra cseréljük a megereszkedésre hajlamos mirigyállomány jelentős részét. Az implantátum forma-stabilitásának köszönhetően a mell évtizedeken át stabil és esztétikus marad. Ribeiro-technika Ribeiro-technika Ezzel az eljárással biztosítani lehet a tartósan telt, kerekded, nem üres pólusú mell létrehozását. Lényege, hogy a mell alsó részét – implantátumszerűen használva – betesszük a felső rész alá.

Megoldások
megereszkedett mellekre

Enyhén megereszkedett mellek esetében

a implantátummal történő mellfelvarrással érhető el a legszebb és legtartósabb megoldás.

Mérsékelten vagy nagyon megereszkedett mellek esetében

klasszikus mellfelvarrás javasolt a mellállomány megtartásával

Kicsi, de erősen lógó mellek esetében

a mellfelvarrás implantátummal történő mellnagyobbítás javasolt.

Túl nagy, lógó mellek

a mellfelvarrással egyidejűleg történő mellkisebbítés javasolt.

Tovább Videó megtekintése Páciensünk a mellnagyobbító plasztikai beavatkozásról "A műtét után amikor felkeltem örömömben sírtam, hiszen egy régi álmom valósult meg...Végig nagyon kedvesek voltak velem, bármikor amikor megnyomtam nővérhívót rögtön jöttök és segítettek mindenben." Révész Plasztika vélemény Tovább Videó megtekintése Mellplastzikai műtét
páciensünk szemével
"...és akkor boldogan besétáltam a műtőbe és mielőtt elaltattak a Doktor úr biztatott, hogy minden rendben lesz, nem fog fájni. Emellett a nővérek is nagyon kedvesek és segítőkészek volt."
Tovább Videó megtekintése Révész Plasztika
a kulisszák mögött
Azoknak, akik plasztikai sebészt keresnek…Azoknak, akik szeretnék, hogy 1 perc erejéig betekintést adjunk a Révész Plasztika kulisszái mögé.

Rólunk mondták

Gyakran ismételt
kérdések

Milyen vizsgálatokra van szükség mellkisebbítő műtét előtt?

A műtét elvégzése előtt nélkülözhetetlen az alapos fizikai állapotfelmérés, amely része a konzultációs folyamatnak. Ennek során 30 év alatti életkorban kötelező az emlő-ultrahangvizsgálat, 30 év felett a mellröntgenvizsgálat.

Hány éves kortól végezhető mellnagyobbítás?

Kizárólag a mell növekedési időszakának befejezésével javasolt és ajánlott a műtét elvégzése, amely általában egybeesik a 18. életév betöltésével. A mellnagyobbítás mellett dönteni azonban hosszú lélektani folyamat eredménye, így érdemes megvárni azt a kort, amikor nem hirtelen elhatározásból, hanem felelősségteljesen hozhatunk döntést.

Mellnagyobbítás és mellfelvarrás egyetlen műtéttel?

Nem ritka, hogy a mellnagyobbítással egyidejűleg mellfelvarrás is szükséges a lehető legszebb végeredmény érdekében. Ilyenkor az implantátum beültetése után kerülhet sor a mellfelvarrásra, egyetlen műtéti eljárás során.

A műtétet követő 6 héten át speciális kompressziós melltartót kell viselni. Később ez éjjelre elhagyható. Általában az első 5 nap nehezebb, ez idő alatt sok pihenés és kíméletes életmód szükséges, mellyel kapcsolatban minden információt megadunk. A varratszedés a 3-4. héten történik.

Lehet szoptatni implantátummal?

Az implantátum beültetése nem befolyásolja sem a gyermekvállalást, sem pedig a szoptatást. Azonban ahogyan a természetesen nagy emlők könnyebben megereszkedhetnek a szoptatás befejezése után, úgy az implantátummal megnöveltek is.

Kell cserélni az implantátumot?

A klinikánkon használt kohezív géllel töltött, duplafalú, szivárgásvédelemmel ellátott implantátumokat a legtöbb gyártó szerint nem kell cserélni, csak bizonyos műtéti szövődmények vagy egyéb roncsolódások esetén. Az általunk alkalmazott implantátumok élettartam-garanciát is biztosítanak. Személyes véleményünk szerint a mellnagyobbító műtét után 20-25 évvel érdemes megvizsgálni, hogy érdemes-e újabbra cserélni a régi implantátumot.

Kapcsolat

További információkért kérem, vegye fel velem a kapcsolatot az űrlap segítségével, vagy az alábbi elérhetőségeken.

Új mező

Cím

Budapest, Istenhegyi út 31/b, 1125

Kövessen minket a közösségi
médiában!

facebook.com/

reveszplasztika

instagram.com/

zsolt.revesz.dr