Mellnagyobbítás

Sokan már a 20-as éveik elején gondolkodnak a mellnagyobbítás lehetőségén. Ilyenkor általában a mell méretén vagy alaki problémáján szeretnének változtatni. A 40-es éveikben járó nők is gyakran fontolgatják a mellplasztika elvégeztetését, hiszen az idő múlásával a dekoltázs bőre az arcbőrhöz hasonlóan megereszkedhet, ezenkívül módosulhat a mell rugalmassága, korábbi formája és mérete. Ezt a területet egy jól megválasztott implantátummal kisimultabbá, fiatalosabbá lehet tenni.

A mellnagyobbítás nemcsak a mellek méretét növeli, hanem feszesebbé és formásabbá is teszi azokat. A mellnagyobbítás az önbizalom és az életminőség jelentős javulását eredményezheti.

A mellnyobbítás menete
lépésről lépésre

Többlépéses konzultáció

A mellnagyobbítást megelőzően nagy hangsúlyt helyezünk a részletes, érthető tájékoztatásra, a közös koncepció megvalósítására annak érdekében, hogy minden szempontból megfelelő végeredmény szülessen. Éppen ezért nálunk a konzultáció valójában 3 vagy akár több alkalomból áll. Emellett többféle módszerrel modellezzük Önnek a mellnagyobbítás várható eredményét.

Mellnagyobbítás, műtét

A műtétet altatásban végezzük, időtartama 2-3 óra, menete az eljárástól függően változhat. A műtét során eltávolítjuk a bőrfelesleget, majd az emlőállomány varratokkal való tömörítésével új formát adunk a mellnek a kívánt magasságban, így a bimbó-bimbóudvar is optimális helyre kerül. A mellfelvarrás során lehetőség van bimbóudvar formájának korrigálására is. Végül kívülről nem látható varatokkal zárjuk a metszést a bőr alatti szövetben és a bőrben.

Személyre szabott hegkezelési technika a tökéletes végeredményért

Az általunk alkalmazott szövetkímélő technikával és a rendelkezésünkre álló speciális ultrahangos eszközzel nagyon esztétikus szöveti és heggyógyulást tudunk elérni. A műtétet követően speciális tapaszokkal rögzítjük a sebszéleket és melleket annak érdekében, hogy a mellek súlya ne feszítse a varratokat. Így már a gyógyulási szakaszban optimális hegesedést érhetünk el.

Műtét után

A mellnagyobbító műtétet követően egy éjszakát a klinikánkon kell töltenie. Másnap, a kötéscserét és a drén eltávolítását követően mindenre kiterjedő, személyre szóló tájékoztatást kap szóban, majd írásban is. Ezt követően átveheti a zárójelentését a gyógyszerlistával, majd egyeztetjük a első kontroll időpontját. A műtét utáni gyógyulási időszakban a kötelező kontrollvizsgálatok mellett folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, szükség esetén személyesen is találkozunk.

Milyen lehetőségek vannak
az implantátum behelyezésre?

mell alatti redőben Implantátum behelyezése
mell alatti redőben
A legelterjedtebb műtéti módszer, amelynek lényege, hogy a mell alatti redőben ejtett, mindössze 3-4 cm-es metszésen át biztonságosan, szép formát kialakítva helyezzük be az implantátumot. Ezzel jelentős esztétikai javulás érhető el, a tejcsatornák és a mellmirigyek pedig nem sérülnek. Az is előnyös, hogy a műtéti heget a mell eltakarja.
mellbimbóudvar alatt Implantátum behelyezése
mellbimbóudvar alatt
Ezzel a módszerrel a mellbimbóudvar alatt ejtett apró metszésen keresztül helyezzük be az implantátumot. Habár így csak minimális felszíni heg jön létre, könnyebben sérülhet a mellbimbó érzékenysége, a mellmirigyek elülső része, valamint sérülhetnek a tejkivezető csatornák.
hónaljon keresztül Implantátum behelyezése
hónaljon keresztül
Ebben az esetben az implantátumot a hónaljon keresztül helyezzük be, 3-5 cm hosszú nyíláson keresztül. Ezt a módszert kisméretű implantátumok esetében alkalmazzuk. Hátránya, hogy a heget nem takarja semmi, emellett a szimmetria kialakítása is nehezebb. Előfordulhat a nyirokmirigyek és a nyirokerek sérülése.
hasplasztikával Implantátum behelyezése
hasplasztikával
Az egyik legnehezebben alkalmazható műtéti technika, éppen ezért ritka eljárás. Ebben az esetben a mellnagyobbítás a hasplasztikával egyszerre történik. Legfőbb előnye, hogy a mellen és a hónaljon sem keletkezik heg.

Kizárólag prémium kategóriájú
mellimplantátumokkal dolgozunk

Mentor implantátumok

 

Évtizedek óta világelső, minden fontos minősítő adatot tekintve. Szigorúan ellenőrzött gyártási standard, széles körű profilválaszték, prémium minőség, magas szintű biztonság jellemzi, egyedülálló cseregarancia-programmal. Falai a könnyű beültethetőség érdekében rendkívül rugalmasak. A benne található „memóriagél” a mellszövetekhez hasonló, természetes tulajdonságokkal rendelkezik.

B-Lite® implantátumok

 

A hagyományos implantátumokhoz képest 30%-kal könnyebb, tehát például egy 500 cc-s B-Lite implantátum súlya például egy 335-ös hagyományos implantátum súlyával megegyező. Megbízható német termék, a világ legnagyobb mellimplantátum-gyártója, a POLYTECH készíti. További előnye, hogy korszerű tervezésének köszönhetően a hagyományos implantátumokénál jobb diagnosztikai képet ad. Ugyanazt a méretet, feszességet és tartást biztosítja, kisebb súlyterhelés mellett.

Implantátum-behelyezési

technikák

Mirigyállomány alatt elhelyezett implantátum Mirigyállomány alatt
elhelyezett implantátum
A módszer lényege, hogy az implantátumot a mirigyállomány alá és mellizom fölé helyezzük. Mivel a beavatkozás nem érinti az izmokat, a gyógyulási idő is rövidebb. Feltétele, hogy a páciens rendelkezzen elég mirigyállománnyal ahhoz, hogy az elfedje az implantátum körvonalát. Ellenkező esetben az implantátum kontúrja látszani fog.
Dual Plane (félig izom alatt elhelyezett implantátum) Dual Plane (félig izom alatt
elhelyezett implantátum)
Ezzel az eljárással érhető el a legtermészetesebb, legszebb forma. A műtét során az implantátum felső 2/3 része a mellizom alá, alsó része a mirigyállomány alá, az izmok fölé kerül, ezáltal kiküszöbölhető az, hogy éles széllel látszódjon. További előnye, hogy az implantátum az izomhoz kapaszkodik, így sokkal tartósabb az eredmény.
Izom alatt elhelyezett implantátum Izom alatt
elhelyezett implantátum
Ez nem túlságosan gyakori implantátum-behelyezési technika, szinte kizárólag mellhelyreállító műtétek esetén alkalmazzuk. A beavatkozás során az implantátumot a mellkasfal fölé és a mellizom alá helyezzük.
Mellnagyobbítás saját zsírral Mellnagyobbítás saját zsírral A műtét során altatásban, zsírleszívással kinyerjük az átültetni kívánt zsírszövetet, amit egy speciális feldolgozási eljárást követően juttatunk be a mellekbe. A mell formája, mozgása, tapintása természetes marad, ugyanakkor nagyobbá, feszesebbé válik. Ennek a beavatkozásnak a legfőbb előnye, hogy nem kerül idegen anyag a szervezetbe, és nincs árulkodó heg.

Tovább Videó megtekintése Páciensünk a mellnagyobbító plasztikai beavatkozásról "A műtét után amikor felkeltem örömömben sírtam, hiszen egy régi álmom valósult meg...Végig nagyon kedvesek voltak velem, bármikor amikor megnyomtam nővérhívót rögtön jöttök és segítettek mindenben." Révész Plasztika vélemény Tovább Videó megtekintése Mellplastzikai műtét
páciensünk szemével
"...és akkor boldogan besétáltam a műtőbe és mielőtt elaltattak a Doktor úr biztatott, hogy minden rendben lesz, nem fog fájni. Emellett a nővérek is nagyon kedvesek és segítőkészek volt."
Tovább Videó megtekintése Révész Plasztika
a kulisszák mögött
Azoknak, akik plasztikai sebészt keresnek…Azoknak, akik szeretnék, hogy 1 perc erejéig betekintést adjunk a Révész Plasztika kulisszái mögé.

Rólunk mondták

Gyakran ismételt
kérdések

Milyen vizsgálatok szükségesek a mellnagyobbító műtét előtt?

A mellnagyobbító műtétet megelőzően a szervezet általános állapotára és a helyi státuszra vonatkozó vizsgálatok szükségesek annak érdekében, hogy a beavatkozás kockázatát felmérhessük. Ennek során 30 év alatti életkorban kötelező az emlő-ultrahangvizsgálat, 30 év felett a mellröntgenvizsgálat.

Hány éves kortól végezhető mellnagyobbítás?

Kizárólag a mell növekedési időszakának befejezésével javasolt és ajánlott a műtét elvégzése, amely általában egybeesik a 18. életév betöltésével. A mellnagyobbítás mellett dönteni azonban hosszú lélektani folyamat eredménye, így érdemes megvárni azt a kort, amikor nem hirtelen elhatározásból, hanem felelősségteljesen hozhatunk döntést.

Mellnagyobbítás és mellfelvarrás egy műtét alatt?

Nem ritka, hogy a mellnagyobbítással egyidejűleg mellfelvarrás is szükséges a lehető legszebb végeredmény érdekében. Ilyenkor az implantátum beültetése után kerülhet sor a mellfelvarrásra, egyetlen műtéti eljárás során.
A műtétet követő 6 héten át speciális kompressziós melltartót kell viselni. Később ez éjjelre elhagyható. Általában az első 5 nap nehezebb, ez idő alatt sok pihenés és kíméletes életmód szükséges, mellyel kapcsolatban minden információt megadunk. A varratszedés a 3-4. héten történik.

Lehet szoptatni implantátummal?

Az implantátum beültetése nem befolyásolja sem a gyermekvállalást, sem pedig a szoptatást. Azonban ahogyan a természetesen nagy emlők könnyebben megereszkedhetnek a szoptatás befejezése után, úgy az implantátummal megnöveltek is.

Kell cserélni az implantátumot?

A klinikánkon használt kohezív géllel töltött, duplafalú, szivárgásvédelemmel ellátott implantátumokat a legtöbb gyártó szerint nem kell cserélni, csak bizonyos műtéti szövődmények vagy egyéb roncsolódások esetén. Az általunk alkalmazott implantátumok élettartam-garanciát is biztosítanak. Személyes véleményünk szerint a mellnagyobbító műtét után 20-25 évvel érdemes megvizsgálni, hogy érdemes-e újabbra cserélni a régi implantátumot.

Kapcsolat

További információkért kérem, vegye fel velem a kapcsolatot az űrlap segítségével, vagy az alábbi elérhetőségeken.

Új mező

Cím

Budapest, Istenhegyi út 31/b, 1125

Kövessen minket a közösségi
médiában!

facebook.com/

reveszplasztika

instagram.com/

zsolt.revesz.dr