Mellkisebbítés

Azon hölgyek számára, akiket esztétikailag zavar, hogy melle túlságosan nagy a mellkisebbítés jelentheti a megoldást. A mellkisebbítő műtét okai lehetnek a hát-, és derékfájdalom, az izomhúzódás, az egész napos dörzsölő érzés, továbbá a szülés és szoptatás utáni deformálódások formálása vagy akár a könnyebb öltözködés és visszafogottabb megjelenés.

A túlságosan nagy mellek tehát nemcsak esztétikai, hanem súlyos egészségügyi problémát is jelenthetnek. A klinikánkon alkalmazott módszerekkel azonban ezekben az esetekben is nagyon szép és tartós eredményt érhetünk el.

A mellfelvarrás menete
lépésről lépésre

Többlépéses konzultáció

A mellkisebbítő műtétet megelőzően nagy hangsúlyt helyezünk a részletes, érthető tájékoztatásra, a közös koncepció megvalósítására annak érdekében, hogy minden szempontból megfelelő végeredmény szülessen. Éppen ezért nálunk a konzultáció valójában 3 vagy akár több alkalomból áll. Emellett többféle módszerrel modellezzük Önnek a mellkisebbítés várható eredményét.

Mellkisebbítés, műtét

A műtétet altatásban végezzük, amelynek időtartama 2-3 óra. A mellek kisebbítésére különböző műtéti eljárások léteznek. Mindegyik módszerben közös azonban, hogy először a mellbimbó körül ejtünk metszést. Ezt követi egy függőleges vágás a mellbimbótól a mell alatti redőhöz, illetve néha egy további, vízszintes vágás ugyanebben a redőben.

Az optimális metszésvezetést a műtét előtt elvégzett mérések szerint, a bőrön történt jelölések alapján határozzuk meg. Miután az új formához és mérethez hozzáigazítottuk a bőrt és a mell körvonalait, lehetővé válik a felesleges szövetek eltávolítása, majd a kisebb mellek megformálása a mellbimbó helyreigazításával.

Személyre szabott hegkezelési technika

A metszéseket a bőr alatti szövetben és a bőrben vezetett, kívülről nem látható, finom tovafutó varratokkal zárjuk, amelyeket később maradéktalanul eltávolítunk. A műtétet követően speciális tapaszokkal rögzítjük a sebszéleket és melleket annak érdekében, hogy a mellek súlya ne feszítse a varratokat. Így már a gyógyulási szakaszban optimális hegesedést érhetünk el.

Műtét után

Páciensünknek a mellkisebbítés után egy éjszakát a klinikánkon kell töltenie. Másnap, a kötéscserét és a drén eltávolítását követően mindenre kiterjedő, személyre szóló tájékoztatást kap szóban, majd írásban is. Ezt követően átveheti a zárójelentését a gyógyszerlistával, majd egyeztetjük a első kontroll időpontját. A műtét utáni gyógyulási időszakban a kötelező kontrollvizsgálatok mellett folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, szükség esetén személyesen is találkozunk.

Mellkisebbítési
módszerek

A módszerek mindig a konzultációs folyamat során kerül kiválasztásra. Minden esetben a mi aktív közreműködésünk segítségével, minden részletre kitérő tájékoztatás alapján, hozza meg a döntést.

Mellkisebbítés hagyományos módszerrel Mellkisebbítés
hagyományos módszerrel
Alapesetben mellkisebbítő műtét során több metszés szükséges: egy mellbimbó körüli körkörös, egy mell alatti áthajlási redőben ejtett horizontális, valamint a kettőt összekötő, függőleges metszés, melyek segítségével csökkentjük a mirigyállomány térfogatát, valamint eltávolítjuk a megnyúlt, felesleges bőrt, és a mellbimbó-bimbóudvar komplexumot az optimális helyen rögzítjük, formázzuk a mellett.
Révész módszer Révész módszer Viszonylag nagy méretű mell esetében használjuk a tartós eredmény érdekében. A tervezett mellmérethez képest a műtét során több mirigyállományt távolítunk el és kevesebb implantátumot helyezünk vissza – például 400 cm3 mirigyállomány eltávolításakor 300 cm3 implantátum kerül vissza. Mellkisebbítés Ribeiro technikával Mellkisebbítés
Ribeiro technikával
A műtéti technika lényege, hogy a mell alsó szakaszából eltávolított mellállomány egy részét – implantátumszerűen használva – betesszük a felsőrész alá. Ezzel az eljárással biztosítani lehet a tartósan telt, kerekded, nem üres pólusú mell létrehozását.

Tovább Videó megtekintése Páciensünk a mellnagyobbító plasztikai beavatkozásról "A műtét után amikor felkeltem örömömben sírtam, hiszen egy régi álmom valósult meg...Végig nagyon kedvesek voltak velem, bármikor amikor megnyomtam nővérhívót rögtön jöttök és segítettek mindenben." Révész Plasztika vélemény Tovább Videó megtekintése Mellplastzikai műtét
páciensünk szemével
"...és akkor boldogan besétáltam a műtőbe és mielőtt elaltattak a Doktor úr biztatott, hogy minden rendben lesz, nem fog fájni. Emellett a nővérek is nagyon kedvesek és segítőkészek volt."
Tovább Videó megtekintése Révész Plasztika
a kulisszák mögött
Azoknak, akik plasztikai sebészt keresnek…Azoknak, akik szeretnék, hogy 1 perc erejéig betekintést adjunk a Révész Plasztika kulisszái mögé.

Rólunk mondták

Gyakran ismételt
kérdések

Milyen vizsgálatokra van szükség mellkisebbítő műtét előtt?

A műtét elvégzése előtt nélkülözhetetlen az alapos fizikai állapotfelmérés, amely része a konzultációs folyamatnak. Ennek során 30 év alatti életkorban kötelező az emlő-ultrahangvizsgálat, 30 év felett a mellröntgenvizsgálat.

Mellkisebbítés és a gyógyulási idő – mennyi ideig tart a felépülés?

A műtét utáni gyógyulási idő átlagosan 6 hónap elteltével várható. Az orvosi utasítások betartása mellett a gyógyulást követően metszések helyén már csak vékony, finom vonalak lesznek láthatóak.

Mire kell odafigyelni a gyógyulási időszak alatt?

A műtétet követő első 1-2 hétben kulcsfontosságú a pihenés. Ilyenkor azt szoktuk javasolni, hogy a két pihenés között tartson egy kis mozgást. Ezt követően 3-4 hétben nagy óvatossággal ügyeljen a műtét területre, javasolt mindenféle nagyobb megeröltetést kerülni.

Sportolni vagy házimunkát végezni is csak az adott állapotának megfelelően, kellő elővigyázatossággal végezzen. Mindent addig csináljon addig, amíg nem fáj, és még egy picit. Ez idő alatt ügyeljen arra is, hogy a hegeket ne érje intenzív napsugárzás.

Milyen eredmény várható a mellkisebbítés után?

Szimmetrikus, egészséges, esztétikus keblek, amelyek nem zavarják Önt a mindennapi életben. Szabadabban sportolhat, öltözködhet, könnyebbé válnak a mindennapjai. A legtöbb páciens arról számol be, hogy szinte azonnal megszűnt az ok, amely miatt a mellkisebbítés választotta.
A szűnni nem akaró hát,-, és derék fájdalom, a migrénes fejfájás, a gyakori izületi-, és izom fájdalom. A páciens testtartása napról-napra javul, amely a terhektől való megszabadulásra és a megnövekedett önbizalomra vezethető vissza.

Hány éves kortól?

Kizárólag a mell növekedési időszakának befejezésével javasolt és ajánlott a műtét elvégzése, amely általában egybeesik a 18. életév betöltésével. A mellkisebbítés mellett dönteni hosszú lélektani folyamat eredménye, így érdemes megvárni azt a kort, amikor felelősségteljes és nem hirtelen elhatározásból tudunk döntést hozni.

Mellkisebbítés, igen vagy nem?

Javasolt mellkisebbítő műtét elvégzése, ha a keblek már olyan nagy mértékben lógnak, hogy a mell vonala alatt az izzadás eredményként egész napos dörzsölő érzés, hegek vagy gombás fertőzés jön létre, továbbá amennyiben a nagy súly eredményeként krónikus derék-, és hát fájdalomtól szenved. A műtétnek köszönhetően Ön azonnal visszanyerheti önbizalmát, felszabadultabban mozoghat és könnyebben öltözködhet. Esztétikusabb, visszafogottabb megjelenésének köszönhetően leszámolhat a bántó tekintetekkel és megjegyzésekkel.

Mellfelvarrás vagy mellkisebbítés?

A túlságosan nagy méretű keblek súlyuknál fogva megnyújtják a bőrt az alatta lévő kötőszövetet is, ezáltal nagy mértékben megereszkednek. A nagyméretű melléknél ezért a mellfelvarrás önmagában nem elegendő korrekcióra, mivel a súlyos emlő néhány hónap múlva ismét megereszkedik. Ennek elkerülésére érdekében az emlőállomány egy részét is el kell távolítani. A végeredmény így nem csak esztétikusabb, de tartósabb is lesz.

Szülés után vagy előtt?

A terhesség idején a mellek megduzzadnak és a szoptatás következtében ez csak fokozódik, így az alapból nagy mell még nagyobb lesz, ami még több kellemetlenséggel jár és akár lelki és önértékelési gondokat is okozhat. Érdemes a műtétet akkora időzíteni, amikor terhesség után a teste már visszanyerte eredeti formáját. Ezáltal a végeredmény nem csak esztétikusabb lesz, de tartósabb is, így elkerülhetők korrekciós műtétek.

Lehet szoptatni mellkisebbítés után?

A mellkisebbítő műtét során a mell mirigyállományának és a tejutaknak egy részét el kell távolítani, így az emlő szoptatásra való alkalmassága csökkenhet, de nem szűnik meg. Amennyiben gyermeket szeretne vállalni, vélszerű műtétet később, a szülés után időpontban elvégeztetni.

A mell méretének műtéti csökkentése akkor szükséges, amikor azok nagysága nem illeszkedik a test arányaihoz.

Kapcsolat

További információkért kérem, vegye fel velem a kapcsolatot az űrlap segítségével, vagy az alábbi elérhetőségeken.

Új mező

Cím

Budapest, Istenhegyi út 31/b, 1125

Kövessen minket a közösségi
médiában!

facebook.com/

reveszplasztika

instagram.com/

zsolt.revesz.dr