Fülplasztika

Az elálló fül olyan esztétikai probléma lehet, mely már egészen kis korban is problémákat okozhat. A fül elállása és aszimmetriája két okra is visszavezethető. Egyik a fülkagyló méretéből és formájából, a másik pedig a fül anatómiai részének, az anthelixnek a hiányából ered, mely probléma a fül deformitását okozhatja.

A fülplasztikai beavatkozás célja, hogy a fülkagyló porcain történő változtatással tökéletesen esztétikus megjelenést alakítsunk ki. A mára teljes mértékbe rutin beavatkozásnak számít, és akár már 5 éves kortól is elvégezhető. A beavatkozás nem befolyásolja a hallást, a fülkagyló elülső részén pedig semmilyen látható nyom nem marad utána.

Fülplasztika
lépésről lépésre

Többlépéses konzultáció

A fül formájának végső kialakítása nagy pontosságot és gondos tervezést igényel. Így a műtétet megelőzően nagy hangsúlyt fektetünk a részletes, érthető tájékoztatásra, a közös koncepció kialakítására. Annak érdekében, hogy minden szempontból megfelelő végeredmény szülesses, a fülplasztika konzultáció nálunk 2-3 alkalmat foglal magába.

Fülplasztika, műtét

A műtétet legtöbbször helyi érzéstelenítésben végezzük, de igény esetén altatásban is történhet. A beavatkozás ideje a korrekció mértékétől függően 1-1,5 óra. A teljes fülplasztika során a fül porcos vázából eltávolítunk egy keveset és modelláljuk is azt. A részleges korrekciónál csak a modellálást végezzük el.

Lépések a heg láthatóságának minimálisra csökkentésének érdekében

A bemetszés a fül hátsó felszínén, nem látható helyen történik. A műtét után pedig metszést a bőr alatt futó varrattal zárjuk. A gyógyulási időt követően a hegek csaknem láthatatlanok, rejtett pozícióban lesznek a természetes redőkben.

Műtét után

A fülplasztikai beavatkozás után, egy néhány órás benntartózkodást követően hazaengedjük. A megfelelő gyógyulás érdekében a fülekre és a fejre egy kompressziós kötés helyezünk, amelyet 1 hét múlva, a varratszedéskor távolítunk el. Ezt követően a műtét nyomai már nem észlelhetőek, de további 5 hétig javasolt a fejpántban való alvás.

Tovább Videó megtekintése Páciensünk a mellnagyobbító plasztikai beavatkozásról "A műtét után amikor felkeltem örömömben sírtam, hiszen egy régi álmom valósult meg...Végig nagyon kedvesek voltak velem, bármikor amikor megnyomtam nővérhívót rögtön jöttök és segítettek mindenben." Révész Plasztika vélemény Tovább Videó megtekintése Mellplastzikai műtét
páciensünk szemével
"...és akkor boldogan besétáltam a műtőbe és mielőtt elaltattak a Doktor úr biztatott, hogy minden rendben lesz, nem fog fájni. Emellett a nővérek is nagyon kedvesek és segítőkészek volt."
Tovább Videó megtekintése Révész Plasztika
a kulisszák mögött
Azoknak, akik plasztikai sebészt keresnek…Azoknak, akik szeretnék, hogy 1 perc erejéig betekintést adjunk a Révész Plasztika kulisszái mögé.

Rólunk mondták

Gyakran ismételt
kérdések

Mi az elváltozás oka?

A fül elállósága, aszimmetriája két okra vezethető vissza, egyik a fülkagylóból ered, a másik pedig a fül anatómiai részének az anthelixnek a hiánya okozhatja a fül deformitását.

Hány éves kortól lehet fülplasztikát végezni?

A fülplasztika manapság már minden korosztályban végezhető plasztikai sebészeti eljárás. A fülplasztika már 5 éves kortól elvégezhető. A fiatalkori fülplasztika előnye, hogy a porc és a fülkagyló rugalmasabb, mint felnőtt korban és így könnyebben formázható.

Melyek a fülplasztika előnyei?

Az arcának karaktere a pontos megtervezésnek köszönhetően harmonikusabb lesz. A beavatkozás eredménye azonnal látható, azonban az Ön fülének végleges formája mindössze a következő 6-12 hónapban fog kialakulni.

A fülplasztika fájdalommal jár?

A fülplasztikai műtétet altatásban vagy helyi érzéstelenítéssel végezzük, így Ön a beavatkozás alatt nem érez fájdalmat. Összességében elmondható, hogy a gyógyulási idő fájdalommal jár, amely a hagyományos, gyógyszeres kezeléssel csillapítható, majd 2-3 nap után teljesen megszűnik.

Mikor térhetek vissza az életbe?

A fülplasztikai műtét után 1 hétig fülpánt viselése szükséges, ezt követően a beavatkozás nyomai már nem észlelhetőek. A varratszedés 7-10 nap után lehetséges, viszont utána is szükség lehet a fül védelmére speciálisan kialakított pántok éjszakai viselésére a tökéletes eredmény elérése érdekében. A felépülés első két hete alatt Önnek kerülnie kell a fizikai megerőltetést, majd Ön fokozatosan visszatérhet korábbi életviteléhez. A beavatkozás után 3-4 hét elteltével könnyű testmozgás elkezdhető. Két hónapig kerülje a forró fürdőket, szoláriumozást, a napozást és a szauna használatát. A hegek a műtétet követően alig látszódnak, majd az idő előrehaladtával teljesen eltűnnek.

Kapcsolat

További információkért kérem, vegye fel velem a kapcsolatot az űrlap segítségével, vagy az alábbi elérhetőségeken.

Új mező

Cím

Budapest, Istenhegyi út 31/b, 1125

Kövessen minket a közösségi
médiában!

facebook.com/

reveszplasztika

instagram.com/

zsolt.revesz.dr