Zsírleszívás

Legtöbbünknek életünk során gondja akadhat felesleges, lerakódott zsírréteggel. Szerencsésebb esetben az idő során felhalmozódott zsírréteget sporttal, diétával el tudjuk távolítani. Azonban vannak olyan esetek, hogy a sport és a diéta segítségével nem érjük el a kívánt célt. Nem ritka amikor rendszeresen sportolókon, akár versenysportolókon is jelentkezik felesleges zsír. Ilyenkor lép színre a plasztikai sebész és a zsírleszívás, mely a bőrön ejtett kis vágás segítségével a bőr alól, egy erre kifejlesztett eszközzel távolítja el a nem kívánt zsírszövetet.

A zsírleszívás napjainkban az egyik leggyakrabban elvégzett plasztikai sebészeti beavatkozás. Ennek oka az, hogy a problémára azonnali, látványos és tartós eredményt ad.
A feleslegben felrakódott zsírpárnák leggyakrabban a hason, a combokon a bricsesz területén, a fenéken jelentkeznek, de előfordulhat a karon, az áll alatti részen úgynevezett toka formájában, a csípőn vagy akár a térden is.Vannak a testünkben olyan zsírraktárak ahol felhalmozzuk az energiát, ez nőknél gyakran a comb külső részén, fenéken található, férfiaknál úszógumi formájában mutatkozik meg, fogyáskor erről a területről tűnik el legnehezebben. Fogyással gyakran nem korrigálható a probléma, néha még intenzív sportolás sem jelent megoldást. Angolul zsírszobrászatnak is nevezik (Lips culturing) a zsírleszívást, mivel ilyenkor nem az eltávolított zsír mennyisége az elsődleges, hanem a forma amit létrehozunk, a tökéletes és harmonikus arányok.

A plasztikai sebésszel történt előzetes egyeztetések és konzultációk során megállapításra kerül, hogy honnan kívánja a páciens eltüntetni a felesleges zsírréteget, mik az optimális várható eredmények és a személyre szabott lehetőségek.
A zsírleszívás során a kívánt testrészen egy körülbelül néhány milliméteres kis bemetszést ejtünk, melyen keresztül egy speciális vákuumfunkcióval működő kanült vezetünk be. Ennek az eszköznek a segítségével eltávolítható a feleslegben felhalmozódott zsírszövet. A zsírleszívás eredménye azonnali és látványos, habár a végső állapotot csak hetek hónapok múlva éri el a páciens.

A Révész Plasztikán az egyik legmodernebb amerikai gyártású vibrációs eszközt használjuk

A zsírleszívást követően egy speciális kompressziós ruhát kell 4-6 hétig viselni éjjel nappal, majd ennek hordása fokozatosan elhagyható. Fürdeni, tisztálkodni a ruhában lehet,de amennyiben a konzultáció folyamán megegyezés születik le is lehet venni azt.(ha feszes bőr alatt történik a zsírleszívás) hiszen kialakítása lehetővé teszi a hajszárítóval történő szárítást.
A zsírleszívást követően a beavatkozási terület környékén kék foltok jelenhetnek meg, de ezek idővel szépen visszahúzódnak.
A test körülbelül fél év alatt nyeri el végső formáját, hiszen apróbb változások, még az utolsó hónapokban jelentkezhetnek, de az eredmény, már azonnal látható. A heg teljes eltűnése, a test teljes átalakulása tart csak valamivel több ideig.

A beavatkozás kombinálható, abban az esetben például ha a zsírleszívást követően túl sok felesleges bőr marad a műtéti területen a feleslegben maradt bőrréteg is eltávolításra kerül.

A zsírleszívás menete

Konzultáció: Legalább két konzultáció a javasolt. Az első konzultáció magában foglalja a páciens kívánságainak, igényeinek megismerését, gondos, alapos vizsgálatot, a plasztikai lehetőségek megbeszélését. A két konzultáció között a páciensnek van ideje átgondolni lehetőségeit „aludni rá”. A második konzultáción már a lehetőségek ismeretében születik meg a közös döntés, a kívánt cél elérése érdekében.
A műtét időtartama: helyi érzéstelenítés vagy altatás általában 20 perc- 2 óra
Kórházban tartózkodás: 0-1nap
Gyógyulás: hét, a varratszedés általában a 2-3.. héten történik.
Kontrollok: igény szerint, szükség szerint. A kontrollok minden esetben Díjmentesek.
 

A zsírleszívás nem garantálja, hogy soha többé nem jelennek meg felesleges kilók, hiszen az egészségtelen életmódnak, a helytelen táplálkozásnak, a mozgás hiányának előbb utóbb látható eredménye lesz, plusz kilók és felrakódott zsírréteg formájában.
Azonban helyes életvezetéssel a zsírleszívás minden esetben meghozza a kívánt eredményt a tökéletes cél elérése megvalósíthatóvá válik.

 

 

Dr. Révész Zsolt

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem tanulmányaimat, itt kaptam meg 1986-ban Általános Orvosi diplomámat. 1991-ben sebészetből, 1995-ben plasztikai sebészetből, majd 1999-ben Klinikai onkológiából szereztem szakvizsgát. Az egyetemen már elég korán körvonalazódott bennem, hogy a plasztikai sebészet iránt érdeklődöm komolyabban.Testünk, az emberi szervezet csodálatos. Mindig megújuló, változásra, regenerálódásra és hatalmas csodákra képes. A tudomány és a technika fejlődése adta nekünk, orvosoknak a kezünkbe a tudást és a lehetőséget, hogy a testen alakíthassunk, változtathassunk.

Szakmai, Tudományos Önéletrajz