Hasplasztika

A hasplasztika elvégzésének több oka lehet. Egyrészt nagymértékű fogyást követően a has bőre gyakran nem képes követni a fogyás mértékével együtt járó térfogatváltozást, ilyenkor megereszkedhet, lógóvá válhat. Ugyanez a mechanizmus fordulhat elő szülést követően, amikor is a kitágult, megnyúlt bőr a csecsemő világrajövetele után sem képes visszanyerni eredeti állapotát. Előfordulhat az, hogy a lógó has vastag zsírréteggel együtt lóg lefelé. Ilyenkor zsírleszívással együtt kombinálva alkalmazzuk.
Terhességet követően előfordulhat, hogy a has előredomborodik, a két egyenes hasizom eltávolodik, az izom megnyúlik.
Mindhárom esetben a megoldás a hasplasztika, mely lehetővé teszi a has régi feszes állapotának visszaállítását is. Gyakran zsírleszívással együtt kombinálva alkalmazzák, ahol erre szükség van.

A műtét előtti vizsgálatok felderítik mekkora az eltávolítandó bőr nagysága, milyen vágást kell ejteni. Elsődleges szempont mindig a lehető legkevesebb fájdalom, és a legoptimálisabb eredmény elérése.

A hasplasztika lehetővé teszi a lógó, szinte kötényként elhelyezkedő bőr eltávolítását. A lógó has számtalan problémát okozhat. Nemcsak esztétikailag nem kellemes látvány de táptalajt ad a fertőzéseknek melyek a bőr légmentesen záródó lógásának és az izzadásnak köszönhető.

A hasplasztikai műtét során a has bőrét felpreparáljuk, újra kialakítjuk a köldök helyét és visszaállítjuk a has feszes állapotát. A vágások fehérneműben jól elrejthetőek, természetes redőben helyezzük el a heget. A végeredmény feszesebb, laposabb has.

A hasplasztika menete

Konzultáció: Legalább két konzultáció javasolt. Az első konzultáció magába foglalja a páciens kívánságainak, igényeinek megismerését, gondos, alapos vizsgálatot, a plasztikai lehetőségek megbeszélését. A két konzultáció között a páciensnek van ideje átgondolni lehetőségeit, „aludni rá”. A második konzultáción már a lehetőségek ismeretében születik meg a közös döntés, a kívánt cél elérése érdekében.
A műtét időtartama: 1,5-2,5 óra
Kórházban tartózkodás: 1-(2) nap
Gyógyulás: 2 hét után vissza lehet térni a mindennapi tevékenységekhez, a teljes gyógyulás 6 hét. A varratszedés általában a 2-3. héten történik.
Kontrollok: igény szerint, szükség szerint. A kontrollok minden esetben DÍJMENTESEK.

Amennyiben túl gömbölydednek érzi hasát , pocakját ennek korrigálására feszesebbé tételére is van lehetőség.

Az arányok javítása érdekében, gyakran a csípő és a comb területén elvégzett zsírleszívással kombinálva történik a beavatkozás, természetesen a páciens igényeinek megfelelően, a lehetőségeket mérlegelve konzultációkat követően.

Dr. Révész Zsolt

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem tanulmányaimat, itt kaptam meg 1986-ban Általános Orvosi diplomámat. 1991-ben sebészetből, 1995-ben plasztikai sebészetből, majd 1999-ben Klinikai onkológiából szereztem szakvizsgát. Az egyetemen már elég korán körvonalazódott bennem, hogy a plasztikai sebészet iránt érdeklődöm komolyabban.Testünk, az emberi szervezet csodálatos. Mindig megújuló, változásra, regenerálódásra és hatalmas csodákra képes. A tudomány és a technika fejlődése adta nekünk, orvosoknak a kezünkbe a tudást és a lehetőséget, hogy a testen alakíthassunk, változtathassunk.

Szakmai, Tudományos Önéletrajz