Mellplasztika - Mellfelvarrás


A szülés az egyik olyan élettani folyamat, amelynek következményeként a mell megereszkedik. Amikor a test felkészül az anyaságra, a mirigyállomány megduzzad, tejet termel az újszülött táplálására. A szoptatás befejeztével, amikor is a tejtermelés már megszűnik, a mirigyállomány visszanyeri eredeti állapotát vagy esetleg kisebb lesz, így a megduzzadt mell következtében kitágult bőr, gyakran nem elég rugalmas ahhoz, hogy visszanyerje eredeti feszes állapotát. A hirtelen hízás és fogyás során hasonló esemény játszódik le, hiszen a fogyás következtében a mell is veszít nagyságából, amit a bőr nem mindig tud követni, ilyenkor előfordul, hogy a mell lógni kezd.

A mellfelvarrásnak köszönhetően a plasztikai sebészet lehetővé tette, hogy egy megereszkedett mell visszanyerje korábbi feszesebb állapotát. A mellfelvarrás műtéti alapját képezi a megnyúlt bőr eltávolítása és a mirigyállomány megemelése. Mindehhez persze a plasztikai sebésznek ismernie kell a páciens egyéni adottságait, hogy személyre szabottan, a számára legoptimálisabb mellformát alakíthassa ki.
A mellműtét altatásban történik, általában a szükséges mellbimbó körüli metszés elegendő, de ha a mellfelvarrás nagyobb mértékű bemetszést illetve nagyobb mértékű felesleges bőreltávolítást igényel, akkor szükség lehet még bemetszéseket ejteni. Ezek azonban a műtét után optimális esetben szinte láthatatlanul gyógyulnak.

Mellfelvarrás menete:

Konzultáció: Legalább két konzultáció javasolt. Az első konzultáció magába foglalja a páciens kívánságainak, igényeinek megismerését, gondos, alapos vizsgálatot, a plasztikai lehetőségek megbeszélését. A két konzultáció között a páciensnek van ideje átgondolni lehetőségeit, „aludni rá”. A második konzultáción már a lehetőségek ismeretében születik meg a közös döntés, a kívánt cél elérése érdekében.
A műtét időtartama: 2-3 óra
Kórházban tartózkodás: 1 éjszaka
Gyógyulás: 10-14 nap, a varratszedés általában a 14-21. napon történik.
Kontrollok: igény szerint, szükség szerint. A kontrollok minden esetben DÍJMENTESEK.

Dr. Révész Zsolt

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem tanulmányaimat, itt kaptam meg 1986-ban Általános Orvosi diplomámat. 1991-ben sebészetből, 1995-ben plasztikai sebészetből, majd 1999-ben Klinikai onkológiából szereztem szakvizsgát. Az egyetemen már elég korán körvonalazódott bennem, hogy a plasztikai sebészet iránt érdeklődöm komolyabban.Testünk, az emberi szervezet csodálatos. Mindig megújuló, változásra, regenerálódásra és hatalmas csodákra képes. A tudomány és a technika fejlődése adta nekünk, orvosoknak a kezünkbe a tudást és a lehetőséget, hogy a testen alakíthassunk, változtathassunk.

Szakmai, Tudományos Önéletrajz