Szemhéjplasztika

A Szem a lélek Tükre. Azonban ez a tükör idővel veszíthet tisztaságából, láthatóságából, amikor a szemhéj, szemöldök a gravitációnak köszönhetően megereszkedik. Ennek korrigálására alkalmazott eljárás a szemhéjplasztika, amely akár az alsó, akár a felső szemhéj esetében elvégezhető.

A szemhéjplasztikát önálló beavatkozásként, vagy az arcplasztika részeként végezzük.

Mind az alsó mind pedig a felső szemhéj megereszkedése problémát okozhat nemcsak esztétikailag rossz látvány.
A felső szemhéj plasztikáját a felesleges lelógó rész eltávolításával végezzük. Az alsó szemhéj plasztikájakor a karikásnak tűnő fáradt kinézetet szüntetjük meg. A végeredmény pedig fiatalosabb, tisztább, üdébb tekintet.

A beavatkozás helyi érzéstelenítéssel történik.

Szemhéjplasztika nálunk:

• Konzultáció: Legalább két konzultáció javasolt. Az első konzultáció során a vizsgálatot követően a reálisan elérhető eredményekről tájékoztatom a pácienst.

A beavatkozást megelőzően még egy konzultáció indokolt, hiszen az első találkozást követően szinteminden alkalommal fogalmazódnak meg (még) kérdések a páciensben. A második konzultáción így van lehetőség a kérdéseket, kételyeket átbeszélnünk, és már a lehetőségek teljes ismeretében születik meg a közös döntés, a kívánt cél elérése érdekében.


• A műtét időtartama: 1-1 óra (alsó és felső szemhéj)
• Kórházban tartózkodás: nem szükséges
• Gyógyulás: Munkába 2-3 nap után lehet állni. Célszerű a szem álcázása érdekében világos napszemüveget viselni, ez véd továbbá a napsugárzásoktól és a szennyeződésektől.
• Kontrollok: igény és szükség szerint. A kontrollok minden esetben DÍJMENTESEK.

 

 

 

 

 

Dr. Révész Zsolt

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem tanulmányaimat, itt kaptam meg 1986-ban Általános Orvosi diplomámat. 1991-ben sebészetből, 1995-ben plasztikai sebészetből, majd 1999-ben Klinikai onkológiából szereztem szakvizsgát. Az egyetemen már elég korán körvonalazódott bennem, hogy a plasztikai sebészet iránt érdeklődöm komolyabban.Testünk, az emberi szervezet csodálatos. Mindig megújuló, változásra, regenerálódásra és hatalmas csodákra képes. A tudomány és a technika fejlődése adta nekünk, orvosoknak a kezünkbe a tudást és a lehetőséget, hogy a testen alakíthassunk, változtathassunk.

Szakmai, Tudományos Önéletrajz