Orrplasztika

Az orr egyike arcunk legjellegzetesebb részének. Lehet pisze, turcsi, hegyes, fitos, kampós, az arc karakterét alapvetően meghatározza. Éppen ezért apróbb változtatás is sokat alakíthat az arcon.

Az orr porcos részének alakításával illetve az orrcsont változtatásával érhető el, az előre megtervezett páciens által kívánt eredmény. Mivel az orr központi helyzetű az arcon, a plasztikai műtét különösen körültekintő konzultációt, előzetes tervezést igényel ahol a páciens igényei és az orvos tanácsai összhangba kerülnek.

Az orrplasztika után nem marad heg, hiszen az eljárás az orr belsejében történik a csontos és porcos váz változtatásával.


A gyógyulás folyamata valamivel több ideig tart. Kezdetben pár hétig tartózkodni kell a fizikai megerőltetéstől, az orrfújástól, a hajlongástól.
Az orrplasztikán átesett orrot gipszkötésbe tesszük általában 7 napig + 1  hétig még fokozott figyelmet igényel a mindennapi tevékenység végzése, de az eredmény a duzzanat eltűnése után azonnal látható.

Az orrplasztika nálunk:

Konzultáció: Legalább két konzultáció javasolt. Az első konzultáció magába foglalja a páciens kívánságainak, igényeinek megismerését, gondos, alapos vizsgálatot, a plasztikai lehetőségek megbeszélését. A második konzultáció során lehetőség van egy számítógépes tervezéssel elkészített modell megtekintésére, amely a várható eredményről ad képet. A második konzultáción már a lehetőségek ismeretében születik meg a közös döntés, a kívánt cél elérése érdekében.
A műtét időtartama: 1-2 óra
Kórházban tartózkodás: Általában 1 nap, helyi érzéstelenítésben végzett műtéteknél nem igényel
Gyógyulás: A mindennapi tevékenységet 2-3 nap múlva lehet folytatni, dolgozni 2 héttel a műtétet követően már lehet járni.
Kontrollok: igény és szükség szerint. A kontrollok minden esetben DÍJMENTESEK.

 

 

Dr. Révész Zsolt

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem tanulmányaimat, itt kaptam meg 1986-ban Általános Orvosi diplomámat. 1991-ben sebészetből, 1995-ben plasztikai sebészetből, majd 1999-ben Klinikai onkológiából szereztem szakvizsgát. Az egyetemen már elég korán körvonalazódott bennem, hogy a plasztikai sebészet iránt érdeklődöm komolyabban.Testünk, az emberi szervezet csodálatos. Mindig megújuló, változásra, regenerálódásra és hatalmas csodákra képes. A tudomány és a technika fejlődése adta nekünk, orvosoknak a kezünkbe a tudást és a lehetőséget, hogy a testen alakíthassunk, változtathassunk.

Szakmai, Tudományos Önéletrajz