Fülplasztika

Az elálló fül már egészen kis korban problémákat okozhat. A fülplasztika mára teljes mértékbe rutin beavatkozásnak számít, amikor is a fülkagyló porcán változtatunk a kívánt eredmény elérése érdekében.

A fül elállósága, aszimmetriája két okra vezethető vissza, egyik a fülkagylóból ered, a másik pedig a fül anatómiai részének az anthelixnek a hiánya okozhatja a fül deformitását.
A fülplasztika manapság már minden korosztályban végzhető plasztikai sebészeti eljárás. A páciens korától és személyiségétől függ, hogy altatásban vagy helyi érzéstelenítéssel végezzük a fülplasztikát.
A fül végső kialakítása nagy pontosságot igényel és előzetes konzultációk sorozatát jelentheti. A műtétet követően a fület kötés védi 1 héten keresztül, majd fejpánttal óvjuk a még gyógyuló testrészt

A fülplasztika nálunk:

Konzultáció: Legalább két konzultációt javasolok. Az első konzultáció során megismerem a páciens elképzeléseit, igényeit, majd gondos, alapos vizsgálat alapján megbeszéljük a plasztikai lehetőségeket.

A két konzultáció között a páciensnek van ideje átgondolni a megbeszélteket. A második konzultáción már a lehetőségek ismeretében születik meg a közös döntés, a kívánt cél elérése érdekében.
A műtét időtartama: 1 óra
Kórházban tartózkodás: nem szükséges
Gyógyulás: 1 hétig fülpánt viselése szükséges, ezt követően a beavatkozás nyomai már nem észlelhetőek, de további 5 hétig fülpántban alvás javasolt.
Kontrollok: igény szerint, szükség szerint. A kontrollok minden esetben DÍJMENTESEK,

 

 

Dr. Révész Zsolt

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem tanulmányaimat, itt kaptam meg 1986-ban Általános Orvosi diplomámat. 1991-ben sebészetből, 1995-ben plasztikai sebészetből, majd 1999-ben Klinikai onkológiából szereztem szakvizsgát. Az egyetemen már elég korán körvonalazódott bennem, hogy a plasztikai sebészet iránt érdeklődöm komolyabban.Testünk, az emberi szervezet csodálatos. Mindig megújuló, változásra, regenerálódásra és hatalmas csodákra képes. A tudomány és a technika fejlődése adta nekünk, orvosoknak a kezünkbe a tudást és a lehetőséget, hogy a testen alakíthassunk, változtathassunk.

Szakmai, Tudományos Önéletrajz